Arrow Left Biomedisch onderzoek

Biobankonderzoek in het nieuws

Uitzoeken hoe een ziekte precies ontstaat en wat je ertegen kunt doen, is een hele klus. Onderzoekers vinden soms een stukje van de puzzel, dat ze weer wat dichter bij de oplossing brengt. De afgelopen jaren gaat dat proces sneller, doordat er betere technieken voor medisch-wetenschappelijk onderzoek zijn en meer materialen.

Er zijn enkele websites waar nieuws op het gebied van medisch-wetenschappelijk onderzoek en biobankonderzoek aan bod komen.

Kennislink

Volkskrant, wetenschapsbijlage

NRC, wetenschapsbijlage

Blik op nieuws

Onderzoeksinstituten en Universitair medische centra (umc’s) bieden onderzoeksnieuws aan via hun websites.

________________________

Heeft deze pagina geen antwoord gegeven op je vraag? Kijk dan ook in de woordenlijst en bij de veelgestelde vragen of je vraag toevallig al eerder gesteld is. Het is ook mogelijk om je vraag via de website aan ons te sturen.

De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg en aandacht samengesteld door experts uit verschillende disciplines. Bij het samenstellen van de informatie is gebruik gemaakt van verschillende bronnen. Er is rekening gehouden met de op het moment van plaatsen geldende wet- en regelgeving en ethische kaders, en de interpretatie daarvan door de personen en/of organisaties die bijdragen aan Biobanken.nl en de ELSI Servicedesk.

Ondanks deze zorg en aandacht voor de verstrekte informatie kan deze onvolledig of niet geheel juist zijn. Daarnaast is het antwoord altijd algemeen en is meestal niet direct toepasbaar op elke unieke situatie.

Biobanken.nl, het ELSI Servicedesk Kernteam, BBMRI.nl en de organisaties die bijdragen aan de ELSI Servicedesk en biobanken.nl kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de op deze site geboden informatie en het gebruik daarvan.

Deel deze pagina…