Over ons

Deze website wordt gefinancierd door BBMRI.nl, een samenwerkingsverband van onderzoekers dat biobankonderzoek beter en efficiënter wil maken. Voor patiënten en publiek is Biobanken.nl dé plek waar ze juiste informatie en achtergronden kunnen vinden over biobankonderzoek of een vraag kunnen stellen.

Professionals die zich bezighouden met biobankonderzoek kunnen patiënten verwijzen naar Biobanken.nl zodat ze verder kunnen lezen over vormen van onderzoek, procedures en belangrijke issues zoals privacy.

 

Goed dat er een plek is waar het belang en de meerwaarde van alle biobanken in Nederland zichtbaar worden, zowel voor patiënten als deelnemers die dit onderzoek naar ziekte en gezondheid mogelijk maken.

Ilse Broeders, projectmanager Lifelines

De inhoud van Biobanken.nl is tot stand gekomen in samenwerking met partners zoals LifeLines, PALGA, Parelsnoer, Federa en de ELSI Servicedesk.

De beantwoording van uw vragen wordt verzorgd door de ELSI Servicedesk, nationale servicedesk voor ethische, juridische en maatschappelijke vraagstukken over Biobankonderzoek, Personalized medicine en Next generation sequencing.

Het Kernteam van de ELSI Servicedesk is betrokken bij de inhoud van deze website en de beantwoording van uw vragen. Heeft u vragen over onze organisatie en aanpak, of kunnen we wat voor je betekenen, laat dan een bericht achter.

Deel deze pagina…