Arrow Left Biomedisch onderzoek

Wie doen onderzoek?

Wetenschappelijk onderzoek vindt plaats op veel verschillende plaatsen. Onderzoek met biobankmateriaal en patiëntengegevens vindt meestal plaats in universiteiten en Universitair Medische Centra. En ook in sommige ziekenhuizen die niet bij een universiteit zijn aangesloten vindt onderzoek plaats: bijvoorbeeld het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en het Oogziekenhuis in Rotterdam.

 

Onderzoek nu, voor de patiënt van morgen

Prof. Gerrit Meijer, hoofd Pathologie bij het Nederlands Kanker Instituut, Amsterdam

 

Organisaties zoals TNO en bloedbank Sanquin kunnen ook biobankonderzoek doen of daaraan bijdragen. In sommige gevallen werken onderzoekers samen met bedrijven om onderzoek mogelijk te maken.

Maar er zijn ook nog andere organisaties die medisch-wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken in ziekenhuizen en umc’s en daar door middel van hun achterban een bijdrage aan leveren. Denk bijvoorbeeld aan patiëntenfondsen zoals Pink Ribbon, KWF, Reumafonds, Hartstichting en vele anderen.

 

________________________

Heeft deze pagina geen antwoord gegeven op je vraag? Kijk dan ook in de woordenlijst en bij de veelgestelde vragen of je vraag toevallig al eerder gesteld is. Het is ook mogelijk om je vraag via de website aan ons te sturen.

De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg en aandacht samengesteld door experts uit verschillende disciplines. Bij het samenstellen van de informatie is gebruik gemaakt van verschillende bronnen. Er is rekening gehouden met de op het moment van plaatsen geldende wet- en regelgeving en ethische kaders, en de interpretatie daarvan door de personen en/of organisaties die bijdragen aan Biobanken.nl en de ELSI Servicedesk.

Ondanks deze zorg en aandacht voor de verstrekte informatie kan deze onvolledig of niet geheel juist zijn. Daarnaast is het antwoord altijd algemeen en is meestal niet direct toepasbaar op elke unieke situatie.

Biobanken.nl, het ELSI Servicedesk Kernteam, BBMRI.nl en de organisaties die bijdragen aan de ELSI Servicedesk en biobanken.nl kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de op deze site geboden informatie en het gebruik daarvan.

Deel deze pagina…